Färsk vegansk kebab lanseras av Sveriges Mästerkock Amir Kheirmand

PRESSMEDDELANDE: 2019-01-23, Västerås, För omedelbar publicering

VEGO_header.jpg
 
 

Amir Kheirmand, vinnare av Sveriges Mästerkock, lanserar nu en färsk vegansk kebab i det egna varumärket Schysst käk. Den veganska kebaben känns, doftar och smakar som en klassisk dönerkebab och börjar landa på ICA och Coop under v.4 och 5.

Kebab har kommit att bli en riktig klassiker i de svenska hushållen och älskas av stora och små. I det egna varumärket Schysst käk har Amir Kheirmand sedan tidigare en kebabserie med tre olika kebabprodukter: Klassisk kebab, Gyroskebab och Kycklingkebab, med tillhörande såser.


“Jag har alltid haft en dröm om att göra
en vegansk kebab”


Nu utökar Amir sortimentet med en vegansk kebab framtagen av honom själv:
 

  • 100 % vegansk.

  • Tillverkas i Sverige.

  • Gjord på veteglutenbaserad protein även kallad Seitan*


- Allt fler väljer att äta mindre kött, eller inget kött alls. Redan när vi lanserade Schysst käks kebabsortiment för ett år sen ville jag ha en vegansk variant också, men då hann vi inte med. Men nu, efter ett år av experimenterande, provlagningar och efterforskningar har jag äntligen lyckats få till en riktig kebab – utan kött! I vår vegokebab har jag använt vetegluten som bas och adderat kikärtsmjöl, svarta bönor och så klart min specialblandning av kryddor och olja. Resultatet är en kebab som ser ut som kebab, doftar som kebab och framförallt – smakar som kebab. Jag är otroligt stolt över vegokebaben vi nu lanserar, det är en vegansk kebab som jag verkligen tror kommer tilltala både de som älskar kött och de som väljer bort kött av olika anledningar, säger Amir Kheirmand.

Schysst käks veganska kebab finns hos ICA och Coop från och med v.4-5.


Foton: Bifogat finns produktbilder, miljöbilder. Samtliga bilder får användas fritt och får beskäras om nödvändigt. Fotograf ska anges: Schysst käk.

Packshot – jpg

Amir Kheirmand – jpg

Vegokebab-Seitan – jpg

Vegokebab i pita – jpg

Vegokebab-tallrik – jpg

Schysst käk har som vision att lösa en del av vardagsstressen med färdiga rätter och tillbehör producerad i Sverige på huvudsakligen svenska råvaror. Schysst Käk lanseras i dagligvaruhandeln under 2016. Bakom konceptet står Amir Kheirmand, Sveriges mästerkock 2014

*Seitan uttalas “saj-tan” och utvinns genom att tvätta ur all stärkelse från vetemjöl. Seitan är en perfekt ersättare till kött då den innehåller mycket protein och kan användas i många olika former och konsistenser.