Amirs kycklingkebabpasta
Amirs kycklingkebabpasta
Ingredienser för 4 personer
1 förp. Kycklingkebab
1 gul lök
2 morötter
2 stjälkar stjälkselleri
1 vitlöksklyfta
1 1/2 - 2 dl vitt vin
4 portioner pasta
Smör
Riven parmesan
Färsk persilja
Amirs drömgoda kycklingkebabpasta med bland annat vitt vin, soffritto och massor av parmesan passar perfekt till helgens middag.
Tillaga Amirs kycklingkebab-pasta såhär
1. Hacka lök, morot och stjälkselleri fint. Det ska vara små, fina kuber när du är klar. Stek sedan i olivolja till grönsakerna mjuknar, de ska inte få färg. När grönsakerna mjuknat, pressa i en vitlöksklyfta och låt steka ytterligare 30 sekunder.
2. Addera det vita vinet över grönsaksblandningen och låt puttra in.
3. Koka pastan al dente. Stek kycklingkebaben enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Häll av pastan i ett durkslag och blanda sedan med grönsaks- och vinblandningen, addera en generös klick smör. Toppa med rikligt av parmesan, kycklingkebab och finhackad persilja.