Gyrostallrik med hemmagjord pommes frites

Gyrostallrik.jpg
Gyrostallrik.jpg

Gyrostallrik med hemmagjord pommes frites

$0.00

Ingredienser:

7 normalstora potatisar
1 paket Gyroskebab
1 Het kebabsås
1 Mild kebabsås
1 burk Picklad Rödlök
1 burk Skivad feferonimix

Add To Cart

Gyros är kebabens smakrika kusin med rötter i Grekland. Tjuvstarta helgen, eller vilken dag som helst med en gyrostallrik; schysst gyros på en bädd av nyfriterade pommes, färska grönsaker och massa smaskig sås. Gyrostallriken gör ingen besviken!

Tillaga din Gyrostallrik så här

1. Skär potatisen till klyftor, skölj och blötlägg potatisen i cirka en timme så att stärkelsen vattnas bort.
2. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av, torka den i hushållspapper eller i en handduk.
3. För-fritera i 140 grader i cirka 5 minuter.
4. Låt potatisen svalna och oljan rinna av
5. Öka temperaturen på oljan till 180 grader.
6. Fritera potatisen igen i cirka 3 minuter tills den fått färg och blivit krispig.
7. Lägg potatisen på hushållspapper tills den ska serveras.
8. Värm gyroskebaben efter anvisningarna på förpackningen.
9. Servera gyrosen och pommes fritesen tillsammans med kebabsås, picklad rödlök, fefferoni och sallad.