Kycklingkebab med kålsallad och saffransdressing

SCHYSST_KAK_Kycklingkebab_med_kalsallas_och_saffransdressing_Recept.jpg
SCHYSST_KAK_Kycklingkebab_med_kalsallas_och_saffransdressing_Recept.jpg

Kycklingkebab med kålsallad och saffransdressing

$0.00

Ingredienser till 4 personer

1 förp. Kycklingkebab
150 g grönkålsblad
170 g rödkål
2 apelsiner
2 färska fikon
1/2 granatäpple
5 torkade fikon
40 g torkade tranbär
1 dl valnötter
flingsalt

Dressing:
1/2 paket saffran
2 msk äppelcidervinäger
2 msk flytande honung
2 msk olivolja

Add To Cart

En fräsch och snabblagad rätt som känns härligt julig med saffransdressing. Kycklingkebab och saffran passar som handen i handsken och den här härliga färgbomben är både vacker och smakrik!

Tillaga din Kycklingkebab med kålsallad och saffransdressing såhär

1. Riv eller strimla grönkålen grovt, ta bort de grova stjälkarna. Finstrimla rödkålen, gärna på mandolin.
2. Förväll grönkålen i ca ½ minut i saltat, kokande vatten. Häll av av och skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av på papper eller en ren handduk.
3. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen, smaka av med salt.
4. Tillaga kycklingkebaben enligt instruktionerna på förpackningen.
5. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria filéer. Skär fikonen i klyftor. Hacka de torkade fikonen och valnötterna. Plocka ut granatäppelkärnorna.
6. Servera kålsalladen och kycklingkebaben och ringla över saffransdressingen. Avsluta med att strö över flingsalt.