Kycklingkebabrulle med toum
Kycklingkebabrulle med toum
Ingredienser till 4 rullar
1 förp. Kycklingkebab
1 förp. Kebabrullebröd
Sallad i kruka
2 tomater
1 rödlök
½ gurka
Skivad feferonimix
Picklad rödkål
Ev. färsk persilja
Toum/vitlökskräm:
2 äggvitor
1-3 vitlöksklyftor
1-2 msk citronjuice
2,5 dl neutral olja
½ tsk salt
En kycklingkebabrulle med underbart god toum! Toum är en fluffig, Libanesisk vitlökskräm som du enkelt mixar ihop själv. Hur kraftig vitlökssmak du vill ha i krämen väljer du själv - ta en klyfta för mildare smak och tre för ett rejält sting!
Gör din kycklingkebabrulle såhär
1. Börja med att förbereda vitlökskrämen genom att lägga äggvitor, citronsaft och salt i en mixerskål. Riv ner vitlök, ju kraftigare smak du vill ha, desto fler klyftor. Mixa samman med stavmixer till det blir vitt och fluffigt. Addera oljan i en tunn stråle medan du mixar. Såsen är klar när den är krämig och fluffig. Låt stå i kylen.
2. Skiva och skölj grönsakerna och tillaga kycklingkebaben enligt instruktionerna på förpackningen.
3. Bygg ihop din rulle med såser, picklad rödkål, grönsaker och kycklingkebab.