Sötpotatis med gyros och gratinerad fetaost

Schysst-kak_recept_Gyros_gratinerad_sotpotatis.jpg
Schysst-kak_recept_Gyros_gratinerad_sotpotatis.jpg

Sötpotatis med gyros och gratinerad fetaost

$0.00

Ingredienser till 4 personer

3-4 sötpotatisar
1 förp. Gyroskebab
100 g fetaost
2 nävar färsk persilja
2 msk olivolja
Salt och peppar

Add To Cart

Sötpotatis är en hejdundrande mångsidig rotknöl som fungerar i allt ifrån smaksättning, efterrätter och huvudrätter. Här är ett recept på ugnsgratinerad sötpotatis med gyros och feta som är lekande lätt och ugnen sköter jobbet.

Tillaga din sötpotatis med gyros såhär

1. Sätt ugnen på 200 grader och täck en plåt med bakplåtspapper. Tvätta sötpotatisarna och dela på mitten. Pensla hela potatisarna med olja, även på undersidan där skalet är. Salta och lägg sötpotatisarna med snittytan uppåt på plåten.
2. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Smula fetaosten och lägg på potatisen. Lägg på Gyroskebaben. Strö över persilja och olivolja och grädda i ytterligare 5-10 minuter, till gyrosen är genomvarm och fetaosten har fått fin färg.
3. Salta och ta några tag med pepparkvarnen innan servering.