Varma mackor med gyroskebab
Varma mackor med gyroskebab
Ingredienser till 8 mackor
1 förpackning Gyroskebab
16 skivor surdegsbröd
400 g mozzarella
2 dl riven cheddar
Sås:
2 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
½ - 1 vitlöksklyfta
½ citron
Salt och peppar
Snabbpicklad gurka:
1 gurka
1 dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten
Sjukt goda varma mackor med gyroskebab. Mackorna är både knapriga, ostiga, smakrika och dessutom så enkla att göra! Perfekt käk lunch-helg-käk efter en dag ute i friska luften. ⠀
Tillaga dina varma mackor med gyroskebab såhär
1. Börja med den snabbpicklade gurkan genom att skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Koka sedan upp ättika och socker i en kastrull till sockret löst sig. Ta bort lagen från plattan och addera 2 dl iskallt vatten. Det är viktigt att ättikslagen är kall när den hälls över gurkskivorna, annars tappar gurkan sin spänst.
2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och pressad citronsaft. Låt vila i kylen medan du gör mackorna.
3. Stek gyroskebaben enligt instruktionera på förpackningen.
4. Ta en skiva surdegsbröd och lägg på små bitar från mozzarellan och riven cheddar. Lägg på ett lager gyroskebab. Ta ytterligare en skiva surdegsbröd och lägg på ost. Sätt ihop mackan och stek i stekpanna med smör till osten smält. Upprepa proceduren till du har 8st varma, ostiga och härliga mackor. Servera med dippsåsen och picklad gurka.