Underbart god kebabbörek med fetaost

Borek.jpg
Borek.jpg

Underbart god kebabbörek med fetaost

$0.00

Ingredienser för 4 personer

7st filodegsark
1 paket Klassisk kebab / Gyroskebab / Kycklingkebab
1 gul lök
ca 65 g babyspenat
1–2 klyftor vitlök
1 paket fetaost (150g)
200g färskost
2 ägg
1 msk cayenne peppar
1 msk torkad koriander
1 dl färsk persilja
50g smält smör
2 tsk sesamfrön
svartpeppar
salt

Add To Cart

Denna kebabbörek är vår tappning på den klassiska pajliknande maträtten med rötter från medelhavet. Kebabböreken passar perfekt som huvudrätt men gör sig även strålande som en del av en buffé.

Tillaga din Kebabbörek så här

1. Ställ ugnen på 200 grader.
2. Bryn löken tills den fått färg.
3. Blanda i spenat och vitlök i pannan.
4. Blanda fetaost, ägg, Färskost, kryddor och persilja.
5. Blanda i löken och spenaten i röran.
6. Hetta upp en stekpanna och stek kebaben i 5–6 minuter på medelhög värme.
7. Fördela kebaben och röran på filodegsarken.
8. Rulla ihop och lägg rullarna i en ungsäkerform (Rulla inte för hårt – då kan den spricka i ugnen).
9. Smält smör och pensla över rullarna.
10. Toppa med sesamfrön
11. Grädda i ugnen 15–20 min.