Klassisk kebab med bröd i pita

Kebabhandske.jpg
Kebabhandske.jpg

Klassisk kebab med bröd i pita

0.00

Ingredienser:

Till brödet:

  • 25 g färsk jäst

  • 1 msk salt

  • 3 dl vatten

  • 1 msk neutral olja

  • 5 dl Mjöl

 Fyllning:

Add To Cart

Gör så här

1. Blanda jäst och vatten i en bunke tills jästen löst upp.

2. Häll i salt och olja och rör om.

3. Häll i mjölet och blanda tills degen är fast och släpper från kanterna.

4. Låt jäsa i 60 minuter under handduk.

5. Ställ ugnen på 250 grader.

6. Dela degen i fyra delar och kavla ut på mjölat bord.

7. Grädda i ugnen i 8–10 minuter tills brödet fått färg.

8. Hacka salladen samt skiva tomaten och löken.

9. Hetta upp en stekpanna och stek kebaben i 5–6 minuter på medelhög värme

10. Lägg i ingredienserna i brödet och servera tillsammans med kebabsåsen.